Project Description

Redlands Senior Campus

At Redlands School, the aim of the School is to provide a diverse educational space built on innovation, flexibility and research-based teaching practices. Redlands was approved for a visionary five-stage Master Plan to refurbish the school over 20 years.

In partnership with Buildcorp & Class Electrical, LPA were commissioned to create a lighting solution for the first stage of the project, the Senior Campus. The five-storey facility comprises of flexible learning spaces and a basement car park.

All aspects of the refurbishment were to support the nature of teaching in an education facility. LPA followed the original basic lighting layout and provided a lighting design suiting the client’s intent on time and within budget. Working with the contractor, builder and consultants, we offered early engagement budget analysis to achieve the best outcome.

Redlands Senior Campus required a high level of occupant comfort. We accomplish this by providing balanced use of artificial low-glare light in areas where daylight was inadequate.

Click our PDF to read the full case study

Case Study