Project Description

Harvey Norman – Auburn

Harvey Norman has opened a leading flagship store offering 180,000 square feet of floor space for shoppers to peruse the vast home and lifestyle product ranges.  The Auburn store was nominated to have a refurb that would result in sales and operations surpassing the Millemium Wharf flagship store in Singapore.

Being one of Australia largest retail stores with vast requirements for lighting, LPA were commissioned to complete the design including the back of house and the car park lighting.

The lighting design had to consider the different lighting levels required for the various departments from bedding & furniture to computers, electrical, flooring and bathroom.  The design also considered safe and secure lighting for the car park as well as practical lighting for the back of house areas. Colour temperature was a key consideration for the different departments with some areas requiring a brighter more functional light verses areas such as furniture where a warmer light creates an ‘at home’ ambience for consumers.

The design also planned for product displays as well as highlighting pathways to direct customer flow. With the flagship Auburn store having such high illumination levels, efficacy was considered in the product selection to assist in minimizing energy consumption.  The range of fittings chosen complemented each individual area within the large store format.

You will be able to see from the video above, there is definitely nothing like Harvey Norman Auburn!

Contact us to learn more about this project.