Project Description

Cotton On Headquarters

Our valued on-going partnership with Cotton On saw us complete a lighting solution for the newly built headquarters on Separation Street, North Geelong. We met the brief from PTI Group Architects matching the lighting selection to their specification whilst offering a cost effective solution.  Working alongside ECM and Gangi Electrics the project was delivered creating a contemporary space for the Cotton On Global team.

The entire ground floor and upper level comprises of workspaces designed to entice flexible working conditions in a light filled modern space. The Matric suspended and surface mounted linears were used to deliver functional even light distribution over workstations, preventing reflection and glare for staff. The middle section of the floor space provides breakout working areas with shared tables and couches for meeting spots, these are highlighted by suspended black cans (Mila DP-A014), creating soft spotlighting for these shared spaces.  Complimenting the architecture of the building, LED strip was used to highlight the exposed beams creating a feeling of space and height.

Working to combine the light output with the large amount of natural light entering into the space from the large industrial windows, the teams have created an inviting, creative space for the team at Cotton On.